Voordelen van stoppen met roken

Je bent gezonder en hebt een betere conditie 

Je longen houden grote kuis, waardoor je minder gaat hoesten. Je bent minder snel verkouden en ook je hartslag en bloeddruk gaan omlaag. Je bloed kan weer makkelijker zuurstof vervoeren. Laat maar komen, die topconditie! 

Je hebt meer geld 

Stoppen met roken is goed voor je portemonnee! Kijk zelf hoeveel geld je uitspaart. Wat kan je daar allemaal mee kopen? 

Je voelt je ontspannen 

‘Wat?!’ Het is misschien moeilijk te geloven. Als je net gestopt bent, kan je heel gestrest rondlopen. Maar die drukte in je hoofd was er net omdat je verslaafd was. Vanaf nu heb je geen sigaret meer nodig om ontspannen te zijn. Wat een zalig gevoel! 

Je ruikt weer lekker 

Je zit niet meer met je hoofd in een rookwolk! Niet alleen voor anderen, maar ook voor jezelf is dat plezant. Je lief vindt dat je heerlijk ruikt nu. Hmmm … Er hangen vonken in de lucht! Want laten we even eerlijk zijn: wie wil er nu kussen met een asbak? 

Je ziet er mooier en frisser uit 

Je huid en haren zien erg af van al dat roken. Je gaat er grauwer uitzien en je haren verliezen hun glans. Als je ermee kapt, kleurt je huid weer gezond roze en gaat je haar opnieuw glanzen. Gele of bruine tanden en een stinkende bek behoren dan ook tot het verleden. Bovendien klinkt je stem niet meer als die van een verkouden pitbull. 

Je kan je weer beter concentreren 

Rokers kunnen zich minder goed concentreren als ze een tijdje niet gerookt hebben. Omdat ze verslaafd zijn, denken ze voortdurend aan hun volgende sigaret. Stoppen met roken, geeft je je focus terug! 

Je proeft en ruikt weer goed 

Wat smaakt je eten plots goed! En je lievelingsparfum ruikt nog lekkerder dan eerst! 

Je bent geen slaaf meer 

Rokers zijn niet vrij. Ze zijn slaaf van hun verslaving. Maar jij moet je niet meer druk maken om die ‘saffen’. Of je er nog moet gaan kopen, er genoeg bij hebt of in de kou moet gaan staan om er een op te steken. Who cares? Freedom!! 

Je denkt niet alleen meer aan jezelf 

De niet-rokers in je buurt vinden het top dat je gestopt bent! Ze moeten de rook die je verspreidt niet meer inademen. Jij moet ook niet meer de asociale gaan uithangen als je wilt roken. Je kunt gezellig bij je familie en vrienden blijven zitten. 

Je bent sterk 

Je bent een held. Echt waar. Je hebt geen sigaretten meer nodig en je kan ze ook met gemak links laten liggen. Dat is fantastisch! Ook al bieden anderen je een sigaret aan, je rookt niet meer. Straf!