Feit of Flauwekul?

Stoppen met roken? Makkelijk, dat lukt me van de eerste keer!

FLAUWEKUL: Bij weinig mensen lukt het om te stoppen bij de eerste rookstoppoging. Gemiddeld heb je 5 tot 7 stoppogingen (langer dan 24u niet roken) nodig om echt volledig te stoppen. Blijven proberen is de boodschap.

Rookstopbegeleiding, waarom is dat nodig? Zelf stoppen is toch even goed?

FLAUWEKUL: Natuurlijk kan je op eigen houtje een poging doen om te stoppen met roken. Ongeveer 5% van de mensen die probeert zonder hulp te stoppen is na een jaar nog steeds rookvrij. Met hulpmiddelen zoals SmartStop (begeleiding door een tabakoloog) vergroot de kans op succes. Laat een tabakoloog met jou contact opnemen. Vul deze gegevens even in. Of vind zelf je tabakoloog in de databank.

Ik wil stoppen met roken, maar niet veel andere mensen doen dit

FLAUWEKUL: Elk jaar doen er over heel de wereld ongeveer 1 miljoen rokers een poging om te stoppen met roken. Dat is 34% van de sigarettenrokers. Je bent dus zeker niet de enige die probeert de sigaret vaarwel te zeggen.

Met het uitgespaarde geld kan ik nieuwe kleren kopen én een vakantie boeken

FEIT: Roken kost heel wat geld. Door te stoppen bespaar je jaarlijks gemiddeld een €1200 (als je elke dag 12 sigaretten rookt). Daar kan je als eens iets van kopen. Hoeveel zou jij besparen als je een jaar stopt met roken? Dit kan je makkelijk berekenen. En kijk wat je er allemaal mee kan kopen.

Door te stoppen met roken ga ik massa’s veel gewicht bijkomen

FLAUWEKUL: als je stopt met roken kan het zijn dat je een 2 à 4 kg bijkomt. Je stofwisseling wordt weer normaal waardoor die trager is en je dus minder voedsel moet innemen. Veel mensen beginnen met snoepen als ze stoppen met roken. Dit zorgt ervoor dat je gewicht omhoog gaat. Als je hier wat op let en een beetje meer beweegt, dan is er helemaal niks aan de hand met je gewicht.