Hoe kan je stoppen?

Wil je stoppen?

SmartStop

Het makkelijkste is om je in te schrijven op voor Smartstop. Dit kan via school. Geen SmartStop te vinden op je school? Kijk dan even op deze website (link naar inschrijving). Je kans om definitief te stoppen met roken is groter met de hulp van SmartStop. Dat is bewezen.

Even checken wat SmartStop precies is? Jij beslist of je meedoet. You’re the boss!

Andere mogelijkheden

Hieronder vind je andere manieren om te stoppen met roken. Niet met alle manieren heb je evenveel kans om te stoppen als met SmartStop.

Zonder hulp stoppen

Wil je toch eerst zonder SmartStop proberen? Denk dan even na hoe je dat stoppen best aanpakt. Waarom wil je stoppen? En wanneer stop je? Aan wie vertel je dat je probeert te stoppen? Wat als je vrienden allemaal roken? Wanneer heb ik het meest zin in een sigaret? Probeer deze vragen allemaal te beantwoorden om je voor te bereiden op te stoppen. Meer tips bij het stoppen?

Apps

Apps kunnen je steunen in moeilijke momenten of kunnen je helpen om bij te houden hoeveel geld je bespaart of hoeveel dagen je al zonder sigaretten door het leven gaat. Ook SmartStop heeft een app. Deze is gratis te krijgen voor Android en IOS.

Tabakstop

Een andere manier is om hulp te krijgen via de telefoon. Als je het moeilijk hebt, kan je bellen naar tabakstop via het nummer 0800 111 00. Als je belt krijg je een tabakoloog aan de lijn die je kan helpen om vol te houden.

Ik ben gestopt met roken maar ik heb toch nog een trek genomen

Dat is even een terugval. Maar kop op, leer hieruit en probeer het opnieuw. Je kan je ook nog steeds inschrijven om met de hulp van een tabakoloog te stoppen.