Waarom rook ik?

Roken is top! Want zalig toch, zo buiten staan bibberen met je saf (fak, het is koud). Superaantrekkelijk als er gekust moet worden (iemand kauwgom?). Ook uitstekend om failliet te gaan (kan iemand voorschieten, please?).

En waarom rook ik ook alweer?

BEETJE NIEUWSGIERIG

Iedereen wil dat toch wel eens proberen. Gewoon eens trekken. Maar voor je het wist, was die sigaret op. Eens zelf een pak kopen? Waarom niet? En voor je het weet, was je ‘vertrokken’. Nicotine maakt je heel snel verslaafd.

Het is stoer en sexy

Ook al geef je het niet altijd toe, eigenlijk vind je het soms toch cool, dat roken. Geeft ook een speciale band, zo met de rokers even ontsnappen om er eentje op te steken. Maar eenmaal verslaafd, is er eigenlijk heel wat minder aan. Niemand wil een slaaf van de sigaret worden!

Mensen die roken zijn toch veel knapper? De meeste jongeren vinden van niet.


Iedereen rookt...

Als er veel familie en vrienden roken, wordt roken normaal. Je wil er graag bij horen. Anders zit jij daar als enige zonder sigaret. Maar wist je dit: de meeste jongeren en volwassenen roken niet! En er komen steeds meer jongeren bij die niet roken. Je hoeft dus niet bang te zijn om er niet bij te horen.

Het leek me lekker

Rokers zeggen vaak dat hun sigaret zo goed smaakt. Maar eerlijk? Die eerste sigaret is slecht. Ook even geduizeld bij de eerste trekken? En daarna? Toch meer een gewoonte dan wow, wat smaakt dit heerlijk?

Helpen om me goed te voelen

Soms onzeker? Minder goed in je vel? Overkomt ons allemaal wel eens. Roken zal je niet helpen. Rokers worden alleen rustig van een sigaret omdat ze verslaafd zijn. Als je last hebt van een dip, spreek dan eens af met een maat. Of check dit eens: www.noknok.be

Om gewicht te verliezen

Ik rook, want dan snoep ik minder. Lekker strak figuur! Roken om gewicht te verliezen is een slecht idee. Vind je een ideaal gewicht belangrijk? Je kan dat ook anders aanpakken. Pruts wat in de keuken en maak gezonde food. Sein je vriend(inn)en om te gaan sporten. Roken om te vermageren is echt zo 2015.

Verslaafd...

Misschien deed je het niet bewust, maar op het moment dat je er echt mee begon heb je het besluit genomen om te gaan roken. 80% van de jongeren krijgt daar later spijt van. Eenmaal begonnen, wordt roken snel een verslaving.