Zorgverstrekkers en hulpverleners

Veel jongeren willen stoppen met roken, maar ze weten vaak niet hoe. SmartStop is een oplossing om jongeren te ondersteunen bij het stoppen met roken. Het totale pakket van SmartStop bestaat uit:

Infosessie

IMG_0041.png

Een infosessie op school voor zowel rokende als niet rokende jongeren gegeven door een erkende tabakoloog. Een tabakoloog is een dokter (huisarts of specialist), een andere professionele gezondheidswerker (verpleegkundige, kinesist, vroedvrouw enz.) of een psycholoog die een aanvullende opleiding tabakologie heeft gevolgd.

Consultaties

Een 5-tal rookstopconsultaties bij een tabakoloog. Ze vinden bij voorkeur plaats tijdens de middag of aansluitend aan de lesuren, maar kunnen ook bij de tabakoloog in de eigen praktijk plaatsvinden. De jongeren volgen bij voorkeur per twee de consultaties.

SmartStop-app

Een aanpak via de mobiele SmartStop App. Deze mobiele applicatie registreert het rookgedrag van de jongere, geeft de jongere tips en kennis over (stoppen met) roken. De jongere komt via de app in contact met andere SmartStoppers en kan er ook raad vragen aan zijn/haar tabakoloog

Jongeren kunnen ook enkel de consultaties volgen zonder dat ze een infosessie hebben gevolgd.