Wat is de rol van de tabakoloog?

Om met SmartStop aan de slag te gaan, wordt verwacht dat je de vorming over SmartStop volgt. Tijdens deze vorming ontvang je alle informatie en ondersteunende materialen om met de methodiek aan de slag te kunnen gaan: je login, een handleiding, uitleg over het webdashboard (online-tool) en de applicatie.

Bekijk regelmatig de gezondleven.be voor meer info of neem contact op via SmartStop@gezondleven.be. Op regelmatige basis wordt deze vorming georganiseerd.

Na de vorming komen je gegevens (na je toestemming) in een databank die scholen, jongeren, hulpverleners, … kunnen raadplegen.

Bekendmaking, infosessie en consultaties

Het is belangrijk dat jongeren weten hoe ze kunnen stoppen met roken. Een rol voor jou! Je maakt SmartStop mee bekend bij de scholen, jongeren en intermediairs. Hiervoor krijg je naast een modelmail om te versturen ook kaartjes met je gegevens op om jezelf bekend te maken.

Daarnaast kan je een infosessie voor zowel rokende en niet-rokende jongeren geven op scholen. Hiervoor ontvang je een vergoeding en kan je gebruikmaken van een standaard PowerPointpresentatie. Vervolgens begeleid je de rookstopconsultaties als jongeren zich aanmelden. Tussen de consultaties door kan de jongeren gebruik maken van de SmartStop-app. Deze app kan je ook gebruiken tijdens de consultaties en om de evolutie van de jongeren te volgen.