Feit of flauwekul?

Er zijn honderden schadelijke stoffen bekend in tabak en tabaksrook.

FEIT: In tabak en tabaksrook zitten honderden schadelijke stoffen. Er zijn ongeveer 70 kankerverwekkende stoffen bekend in tabaksrook. Een van die stof is Arseen, dit zit ook in middelen om insecten te doden. Klink goed, niet?. Arseen was vroeger ook heel populair om mensen te vergiftigen.

Naast iemand staan die aan het roken is, kan geen kwaad.

FLAUWEKUL: Wanneer je de uitgeademde rook van iemand anders inademt ben je passief aan het roken. Passief roken is schadelijk voor je gezondheid. Jaarlijks sterven er wereldwijd ongeveer 600.000 mensen – vooral niet-rokers - aan de gevolgen van meeroken: 380.000 door hartziekten, 165.000 door ademhalingsinfecties, 37.000 door astma en 21.400 door longkanker. Nogal indrukwekkende cijfers.

Meer jongens dan meisjes roken.

FLAUWEKUL: Tot 1999 rookten waren er meer jongens tussen 15 en 24 jaar die elke dag rookten dan meisjes van die leeftijd, maar sindsdien zijn jongens wat minder gaan roken en meisjes wat meer. Hello, girls?

Eén sessie waterpijp roken komt overeen met ongeveer twee pakjes sigaretten.

FEIT: Een uur lurken aan de waterpijp is zelfs goed voor een hoeveelheid rook van 100 à 200 sigaretten. In de rook zitten ook dezelfde giftige en kankerverwekkende stoffen als in een sigaret.