Wat is Smartstop?

Stoppen met roken is niet altijd even makkelijk. Ook niet voor jonge rokers. Het grootste deel van de tijd spenderen jongeren op de schoolbanken. Ook hun smartphone is niet meer weg te denken. SmartStop speelt hier op in om jongeren tot 20 jaar te ondersteunen bij het stoppen met roken:

  • Een erkende tabakoloog geeft een infosessie in secundaire scholen. Met meer uitleg over roken en rookstop voor zowel niet-rokers als rokers. Tijdens deze infosessie (maar ook erna) kunnen de jonge rokers zich inschrijven om deel te nemen aan SmartStop.
  • Binnen SmartStop worden de jongeren begeleid. Deze begeleiding bestaat uit een 5-tal consultaties die bij voorkeur plaatsvinden binnen de school.
  • SmartStop.jpgSmartStop werkt met een buddy-systeem (een tweetal rokende jongeren die samen een proces doorlopen en elkaar ondersteunen). Dit buddy-systeem krijgt de voorkeur, maar ook individuele begeleiding is mogelijk.
  • Een aanpak via de mobiele SmartStop-app. Deze mobiele applicatie registreert het rookgedrag van de jongere, geeft de jongere tips en kennis over (stoppen met) roken. De jongere komt via de app in contact met andere SmartStoppers en kan er ook raad vragen aan zijn/haar tabakoloog.